COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 498

Testele PCR rămîn valabile pentru identificarea variantei Omicron a COVID-19

29 noi. 2021,, 09:45   Societate
1667 0

Testele PCR sînt în continuare eficiente în detectarea noii variante Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 şi sînt în desfăşurare investigaţii pentru a determina dacă această variantă are vreun impact asupra celorlalte tipuri de teste, în special testele antigen rapide, a anunţat duminică într-un comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Datele preliminare sugerează că varianta Omicron prezintă „un risc sporit de reinfectare” comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, varianta de coronavirus dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă, mai multe informaţii despre noua variantă (contagiozitate, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc.) urmînd să fie disponibile în zilele şi săptămînile următoare, a mai anunţat OMS.

Cît despre simptomele infecţiei provocate de varianta Omicron, OMS menţionează că deocamdată nimic nu sugerează că acestea ar fi diferite de cele ale variantei Delta, dar şi acest aspect mai trebuie investigat.

Un medic sud-african care a consultat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron a susţinut că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau bărbaţi sub 40 de ani şi aproape jumătate dintre ei erau vaccinaţi.

După ce Africa de Sud a semnalat OMS pe 24 noiembrie despre noua variantă COVID-19, tulpina a fost clasată de OMS drept una de îngrijorare şi numeroase ţări au suspendat legăturile aeriene cu ţările Africii australe, în urma indiciilor că în această zonă varianta Omicron s-a răspîndit semnificativ.


Printre aceste țări se regăsește și Republica Moldova. Comisia Națională Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) a decis pe 28 noiembrie plasarea în carantină a cetățenilor Republicii Moldova care vor sosi din opt state din sudul Africii - Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi.

De asemenea a interzis accesul pe teritoriul țării a cetățenilor străini și apatrizilor care au călătorit în aceste țări.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X