X 

Termenul de realizare a lucrărilor privind dezvoltarea zonelor rurale, extins

20 sep. 15:00   Societate
2308 0

Va fi extins termenul de realizare a lucrărilor privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova, finanțate de Uniunea Europeană.

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea Addendumului nr. 2, semnat la 14 august 2023, la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și UE privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova din 21 iulie 2017, anunță Noi.md

Obiectivul principal al documentului este sporirea gradului de acces al cetățenilor Republicii Moldova la servicii publice locale îmbunătățite în domeniile alimentare cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice.

În total urmează a fi implementate 18 proiecte de infrastructură, dintre care 10 vizează alimentarea cu apă și canalizarea, iar 8 sunt proiecte de eficiență energetică în clădirile publice, anunță serviciul de presă al parlamentului.

16 dintre aceste proiecte au fost deja realizate, iar două sunt în curs de realizare. Potrivit estimărilor, circa 112 mii de persoane vor beneficia de servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, iar peste 5 000 de elevi și profesori vor avea parte de condiții de studii moderne.


Proiectul de lege urmează a fi examinat la ședința plenară a Parlamentului.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?