COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Suport din partea Elveției: măști de protecție și dezinfectanți pentru clinicile din țară

Suport din partea Elveției: măști de protecție și dezinfectanți pentru clinicile din țară

68 de centre de sănătate și 211 oficii ale medicilor de familie din diferite raioane ale republicii vor primi măști de protecție, mănuși și dezinfectanți – produse atît de necesare în lupta cu infecția de coronavirus și de care duc lipsă instituțiile medicale.

Bunurile au fost donate de Elveția în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, pentru a proteja cadrele medicale de noul virus COVID-19, scrie tv8.md.

Lotul donat de Elveția include 63 700 de măști medicale de unică folosință 54 600 de perechi de mănuși nitril și 760 de litri de dezinfectant pentru mîini și suprafețe.


Instituțiile medicale unde vor ajunge bunurile sînt din raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.

Biroul de cooperare al Elveției face apel către managerii de instituții medicale primare să acorde o atenție sporită nevoii de informare a pacienților cu boli netransmisibile pentru identificarea timpurie a apariției semnelor infectării cu noul virus și acordarea la timp a ajutorului medical necesar.

Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de sănătate al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load