Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Suedia va aloca 4 milioane de euro pentru a sprijini Moldova în criza refugiaților

18 mai. 20:30   Societate
1348

Ministerul Afacerilor Externe al Suediei a adoptat decizia de a aloca patru milioane de euro pentru Fondul de Urgență al Republicii Moldova, ca sprijin în abordarea crizei refugiaților, comunică Noi.md cu referire la moldpres.md.

Anterior, la cererea autorităților moldovenești, Suedia a trimis 10 corturi de 48 m2, un generator de electricitate, sisteme de iluminat și încălzire, iar doi experți suedezi în intervenții de urgență au evaluat situația.

Suedia are un parteneriat de lungă durată cu Moldova, cu o asistență estimată la 15 milioane de euro în 2022, pentru proiecte de cooperare bilaterală în domeniul reformelor. Această țară sprijină organizațiile societății civile și entitățile multilaterale prin circa 40 de proiecte în cadrul Strategiei pentru cooperarea Suediei în domeniul reformelor cu Europa de Est pentru 2021-2027, potrivit Ambasadei suedeze la Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав