Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

Studenții de la profilul agricol vor fi mai implicați în instruirea practică

10 aug. 16:46   Societate
1249 0

Identificarea oportunităților de recrutare a studenților de la profilul agricol în procesul de instruire practică a fost subiectul principal discutat astăzi de Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentar (MAIA) şi rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM) Viorel Bostan, la întrevederea cu un investitor străin care a inițiat o afacere în sectorul zootehnic, în raionul Drochia.

Discuțiile au fost axate pe identificarea oportunităților de recrutare a studenților de la profilul agricol în procesul de instruire practică, astfel încît tinerii să se integreze mai ușor în procesul de muncă și să deprindă abilitățile necesare în activitatea de specialitate, atît prin formarea cunoștințelor teoretice și practice, cît și prin cercetare.

Iurie Scripnic a menționat că ministerul, în comun cu instituțiile de profil, și-a setat ca scop revitalizarea sectorului zootehnic și sporirea competitivității acestuia.

„Pe fundalul scăderii producţiei în sectorul zootehnic și în contextul crizei de specialiști din domeniu, suntem focusați, în prezent, pe încurajarea investițiilor în sector. Pe piața muncii, cerințele sunt tot mai exigente față de pregătirea profesională a tinerilor specialiști. De aceea, autoritățile sunt în proces de reformare a învățămîntului agrar superior, pentru a asigura modernizarea studiilor și pentru a exploata potențialul tehnologiilor digitale în științele agricole. Odată cu începerea noului an academic, ne dorim să consolidăm parteneriatele cu mediul de afaceri și să extindem oportunitățile pentru studenți”, a rezumat oficialul.

În urma reformelor structurale în educație, cercetare și inovare, aprobate în această vară de Guvern, Universitatea Tehnică a Moldovei va fuziona cu Universitatea Agrară de Stat din Moldova și cu alte trei institute de cercetare. Scopul este de a fortifica sectoarele strategice ale economiei naționale și de a atrage cît mai mulți studenți în cele mai importante și actuale domenii, cum ar fi Inginerie și Științe agricole.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав