X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Statul a creat o platformă de comunicare pentru sectorul HORECA

27 sep. 2021,, 20:45   Societate
1792 1

Promovarea alimentației sănătoase și a industriei alimentare autohtone trebuie să meargă mînă în mînă și să fie sprijinite de autoritățile statului ca să reușim reducerea consumului excesiv de zahăr al moldovenilor, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Este concluzia majoră la care s-a ajuns în cadrul Panelul de discuții cu reprezentanții industriei alimentare și HoReCa din cadrul Campaniei de comunicare „Redu zahărul – alege ce mănînci!”.

O persoană din Republica Moldova consumă de 5 ori mai mult zahăr decît are nevoie organismul și decît este cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Consumul excesiv de zahăr este o problemă de sănătate publică care îngrijorează guvernele din întreaga lume.

„Zahărul este prezent agresiv în viața noastră. E pe tejghele magazinelor, lîngă casă, în apropiere de școli. Ca autoritate în sănătate batem alarma. A venit timpul să analizăm ce mîncăm, să reducem consumul de zahăr în exces. Pentru asta ne propunem să includem alimentația sănătoasă în noua Strategie de Sănătate Publică pentru următorii ani, aliniind toate acțiunile la recomandările OMS”, a declarat Daniela Demișcan, șefa direcției Sănătate Publică a Ministerului Sănătății al Republicii Moldova.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă strict reducerea aportului de zahăr la mai puțin de 10% de aportul de energie, atît pentru adulți, cît și pentru copii. Totodată, în baza datelor științifice privind cauzele apariției bolilor netransmisibile, OMS sugerează o reducere suplimentară a zahărului sub 5% din aportul total de energie, adică la 25 g/zi, echivalente cu 5 lingurițe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?