Șoferii de taxi au ajuns sub lupa inspectorilor de patrulare

Șoferii de taxi au ajuns sub lupa inspectorilor de patrulare

Taximetriştii din Moldova vor fi verificaţi minuţios de către inspectorii de patrulare. INP a anunţat că a luat această decizie, după ce de la începutul anului a depistat 450 de şoferi de taxi care au încălcat regulile circulaţiei rutiere.

Mai mult, 150 dintre aceştia s-au ales cu dosare penale pentru că au urcat băuţi la volan. Inspectoratul Naţional de Patrulare, alături de angajaţii Agenţiei Naţionale de Transport Auto au început chiar de astăzi o nouă serie de razii în toată ţara care va dura pînă în data de 31 mai. 

Un şofer s-a arătat nemulţumit de prezenţa echipei de filmare, după ce a fost prins că circula cu revizia tehnică a maşinii expirată. Nu s-a bucurat de faptul că a fost tras pe dreapta nici şoferul, care avea geamurile din faţă fumurii, fapt interzis de lege. 

O razie de doar cîteva ore a scos la iveală faptul că pe străzile Capitalei circulă mai mulţi taximetrişti cu acte expirate sau care nu eliberează bon fiscal pasagerilor. Printre cele mai frecvente încălcări se mai numără nerespectarea regulilor de circulaţie şi încălcarea limitei de viteză. 

"Ne vom axa pe depistarea acelor conducători auto, care încalcă regulile circulației rutiere prin: conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate, depășirea regimului de viteză, ignorarea cerințelor de interzicere a semaforului, precum și încălcarea regulile de transportare a călătorilor. De aceea vor fi efectuate și controale la ieșiri, pentru a constata acele încălcări", a declarat Vasile Coniţescu, angajat INP.

Potrivit angajaților de la ANTA, pasagerii trebuie să fie atenţi atunci cînd aleg un serviciu de taxi.

"Cînd comandă un taxi, va veni unitatea de transport, să vadă că este dotată. Se vede de la distanță că ea are tarife, are inscripție, mașina este curată. Conducătorul auto este amabil, să se vadă că activează legal în regimul de taxi. Numaidecît la sfîrșitul călătoriei să ceară bonul fiscal, ca să poată dovedi că activează corect", a precizat Tudor Banari, inspector principal ANTA.

Unii şoferi de taxi sprijină raziile inspectorilor.

De la începutul anului au fost documentate 25 de accidente cu implicarea taximetrelor. În urma acestora, două persoane au decedat, iar alte 35 au fost traumatizate.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load