COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

SIS și IGPF își extind cooperarea în domeniul securității naționale

17 noi. 2021,, 15:57   Societate
3287 1

Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au semnat un acord de colaborare ce prevede formarea profesională inițială şi continuă în domeniul securității naționale, transmite Noi.md.

Documentul a fost semnat astăzi, 17 noiembrie, de către Alexandr Esaulenco, director al SIS și Rosian Vasiloi, șeful IGPF al MAI.

Acordul reprezintă un instrument eficient de cooperare, prin stabilirea unor mecanisme sigure şi viabile de interacţiune, reieşind din interesul reciproc de dezvoltare a capacităților instituționale în domeniul securității naționale și, în particular, al securității statului.

Cursurile vor fi organizate de către Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS și vor cuprinde un spectru larg de subiecte, precum: aspectele fundamentale ale securității, sistemul național de securitate, riscurile, vulnerabilitățile și managementul crizelor de securitate, activitatea specială de investigații, analiza informațiilor, protecția secretului de stat ș.a.

În cadrul întrevederii, conducătorii celor douăi instituții au făcut schimb de opinii pe subiecte de actualitate pe palierul asigurării securităţii statului, fiind reiterată dorința comună de consolidare a bunelor relații dintre entități. La fel, au fost evocate o serie de domenii cu potențial de dezvoltare, precum și de aprofundare a dialogului și diversificare a cooperării.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X