X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, va avea un nou adjunct

15 mar. 2023,, 12:48   Societate
3651 0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, va avea un nou adjunct. Candidatura lui Octavian Iachimovschi, la funcția de adjunct al procurorului șef, a fost aprobată în ședința de astăzi, 15 martie, a Consiliului Superior al Procurorilor.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la fel ca și la ședința din 2 martie, s-a abținut de la examinarea subiectului. Atunci, ministra a declarat că: „În activitatea mea anterioară de avocat am participat cu domnul Iachimovschi în cîteva dosare de rezonanță. Mă abțin de la examinarea chestiunii date”, transmite realitatea.md.

„Consiliul Superior al Procurorilor cu majoritatea voturilor a hotărît: a aproba interimatul funcției de adjunct al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, dispus domnului Octavian Iachimovschi, prin ordinul procurorului general interimar din 7 februarie 2023… Totodată anunț și o opinie separată la acest subiect”, a declarat Angela Motuzoc.

Amintim că la ședința din 2 martie, CSP a respins următoarele candidaturi: Iurie Lealin în funcția de procuror – șef al Secției proceduri non – penale și implementare CEDO a Procuraturii Generale, Alexandru Machidon la funcția de șef interimar al Procuraturii raionului Criuleni și candidatura lui Sergiu Roșu în funcția de adjunct al șefului Procuraturii raionului Ștefan-Vodă.

În schimb, procurorul Vitalie Bișleaga a fost numit în funcția de șef interimar al Procuraturii municipiului Bender, Nicolae Geru a fost numit șef interimar al Procuraturii raionului Dubăsari, iar Sergiu Crețu – șef interimar al Procuraturii raionului Rîșcani.

0
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав