COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Sandu: "Punctul în istoria răpirii lui Ceaus încă nu a fost pus"

20 iul. 10:05   Societate
1316 5

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că istoria privind răpirea fostului judecător ucrainean Nicolai Ceaus încă nu s-a sfîrșit. Și această problemă va fi ridicată la negocierile cu Ucraina.

Potrivit ei, în relațiile cu Ucraina "a fost neplăcut ceea ce s-a întîmplat cu acest judecător", transmite rbc.ua cu referire la interviul președintei cu Kommersant.

"Punctul nu a fost pus, deoarece Ministerul Afacerilor Interne și Procuratura încă lucrează. Vom discuta această problemă cu Ucraina", a spus Sandu.

Ea a subliniat că Republica Moldova are și alte probleme serioase cu Ucraina.

"De exemplu, problema Nistrului. Vom insista asupra rezolvării acestei probleme. UE ne va ajuta în această problemă. Pe de altă parte, relațiile bune cu Ucraina sînt foarte importante pentru noi, pentru că avem multe în comun, pentru că pentru noi este importantă securitatea regională și vom căuta soluții la toate problemele care există", a adăugat Președintele Republicii Moldova.


Reamintim că în aprilie, Ceaus a fost răpit după ce Moldova i-a refuzat azilul politic, pe care l-a solicitat pentru a nu fi extrădat în Ucraina.
Mai tîrziu, el a început să înregistreze adresări în care și-a declarat disponibilitatea de a coopera cu ancheta ucraineană.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽