Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Sandu a salutat aprobarea finanțării pentru construcția podului de la Ungheni

21 dec. 2022,, 13:40   Societate
1645 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj prin care salută aprobarea finanțării pentru lucrările de construcție a podului ce va conecta orașul Ungheni din Republica Moldova și comuna Ungheni din Romînia.

„Parteneriatul moldo-romîn dă roade: curînd va începe construcția podului de la Ungheni. Ieri autoritățile de la București au anunțat aprobarea finanțării în valoare de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului rutier de peste Prut, care va uni cele două localități Ungheni de pe cele două maluri ale rîului”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Podul va avea patru benzi și va spori capacitatea de trafic internațional de mărfuri și pasageri între Republica Moldova și Romînia, dar și oportunitățile de schimburi economice dintre țările noastre.

Acesta va consolida conectarea Moldovei la rețeaua europeană de transport rutier.

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, program al Uniunii Europene în domeniile transporturilor, digitalului și energiei. Lucrările vor porni la începutul anului 2023. Costul total al proiectului este de 33 de milioane de euro, acesta urmînd să fie realizat în termen de 3,5 ani.

3
0
2
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?