Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Salvatorii și pompierii au desfășurat activități de orientare profesională a tinerilor

5 aug. 00:00   Societate
1001

Angajații Direcției regionale căutare-salvare nr.1 din municipiul Chișinău a Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au realizat mai multe activități interactive pentru un grup de tineri cu vîrsta de 14-18 ani în vederea recrutării ulterioare a acestora în serviciul de salvatori și pompieri, dar și aplicarea la studii în instituțiile de învățămînt competente de pregătirea ofițerilor și subofițerilor în sistem, informează Noi.md.

Acțiunile au fost realizate la sediul Centrului de tineret din sectorul Buiucani al capitalei. Aici, adolescenții au avut parte de mai multe informații utile în domeniul prevenirii și reacționării în situații de risc, dar și a specificului de activitate a salvatorilor. Angajații din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 le-au vorbit despre misiunile realizate zi de zi, intervențiile de salvare a vieților omenești, dar și acțiunile de prevenire a situațiilor excepționale. Astfel, peste 20 de tineri au avut posibilitatea să cunoască mai multe detalii privind intervenția pompierilor la incendii, a salvatorilor în cazul situațiilor de risc, dar și specificul activității echipelor de scafandrieri, paramedicilor SMURD, ajutorul psihologic acordat sinistraților în situații dificile.

Spiritul curiozității tinerilor față de profesia nobilă a pompierilor și salvatorilor a fost menținut și prin prezentarea ofertelor privind studiile de specialitate în acest domeniu. Astfel, tinerii au posibilitatea să aplice pentru studii la facultăți din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Colegiului de Ecologie, dar și Academiei de Poliției „Alexandru Ioan Cuza” din România.

Activități similare urmează a fi efectuate în toate subdiviziunile Inspectoratului, pentru a convinge tinerii să vină în familia salvatorilor și pompierilor, dar și să facă parte a echipei IGSU. La moment în cadrul Inspectoratului activează peste 2000 de angajați, ofițeri și subofițeri implicați în domeniile de prevenire și lichidare a situațiilor de risc.


Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят и на открытом воздухе

Возможно, это изображение 9 человек, люди стоят и в помещении

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав