Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Sala cu Orgă împlinește 45 de ani și își invită spectatorul la un concert festiv

18 sep. 21:31   Societate
2132 0

Sala cu Orgă celebrează cei 45 de ani de la inaugurare cu un concert festiv, care va avea loc în data de 21 septembrie, ora 18:00.

Într-o notă de presă, se menționează că evenimentul va da tonul stagiunii concertistice 2023-2024 de la Sala cu Orgă, care se va desfășura sub semnul acestei aniversări, dar și a celor 35 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Cameră.

În realizarea concertului vor fi implicate formațiile artistice ale instituției: Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. În calitate de solistă-invitată va fi o artistă de talie mondială, strălucita pianistă Polina Osteinskaya, o prezență aclamată pe cele mai importante scene internaționale.

Programul concertului va include o premieră la Chișinău - ”Dettingen Te Deum” de G. F. Händel și celebrul concert nr. 24 pentru pian și orchestră, KV 491, de W.A. Mozart.

Primul concert în Sala cu Orgă a avut loc în data de 15 septembrie, 1978. În concertul de inaugurare, cînd orga a răsunat pentru întîia oară la Chișinău, au participat soliștii: soprana Maria Bieșu, violoncelistul Ion Josan, organista Svetlana Bodiul, precum și Capela Corală ”Doina”, condusă de Veronica Garștea.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0