X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Biblioteca Lomonosov din Moldova și-a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare

2 feb. 16:00   Societate
2176 0

Biblioteca rusă din Moldova, care poartă numele marelui savant rus Mihail Lomonosov, a sărbătorit 75 de ani de la înființare.

Data rotundă a fost sărbătorită în cercul de prieteni și cititori care timp de decenii, în pofida schimbărilor politice, au rămas loiali bibliotecii Lomonosov și literaturii ruse, transmite MIR24.

Se remarcă faptul că personalul bibliotecii păstrează tradițiile și promovează limba și literatura rusă în Moldova. Cititorii vin pentru clasicii lor preferați și pentru cărțile autorilor moderni care scriu în limba rusă.

Biblioteca este adesea vizitată de locuitorii capitalei moldovenești care studiază literatura rusă sau traduc clasici. Aic sînt organizate conferințe, seminare și alte evenimente, precum și cluburi de interese. În prezent, colecția bibliotecii deține șaisprezece mii de ediții. De asemenea, personalul păstrează cu grijă partiturile muzicale și, odată cu ele, clasicii muzicii rusești.

Activitatea bibliotecii nu stagnează, următoarea inovație va fi apariția unui muzeu al culturii ruse în departamentul de carte rară. Instituția menține legături strînse cu comunitatea rusă și cu Asociația Scriitorilor Ruși din Moldova.

5
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?