AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Ruslan Popov și Igor Popoa, suspendați din funcția de procuror

28 dec. 2021,, 12:04   Societate
1925 0

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au admis demersul procurorului general interimar privind suspendare din funcția de procuror a lui Ruslan Popov. Decizia a fost aprobată marți, 28 decembrie.

„Consiliul Superior al Procurorilor a decis să admită demersul procurorului general interimar privind suspendare din funcția de procuror a lui Ruslan Popov”, a declarat președinta CSP, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

De asemenea, a fost suspendat din funcția de procuror și șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, cercetat și el pentru îmbogățire ilicită.

În data de opt decembrie, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit procurorei de caz, infracțiunea ar fi fost săvîrșită „prin deținerea personală și prin intermediul unor terți a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobîndite”, mai notează sursa citată.


La 9 octombrie, șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale (PG) Ruslan Popov, suspectat de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său.

În biroul adjunctului Procurorului General suspendat a fost efectuată în cadrul căreia au fost ridicate circa 50 de documente și înscrisuri și a fost recunoscută o persoană în calitate de bănuit, pentru participație în calitate de complice la îmbogățirea ilicită imputată adjunctului Procurorului General suspendat. În comunicat se mai precizează că au fost autorizate și efectuate peste 24 de ridicări ale documentelor și altor probe de la autoritățile publice și instituțiile bancare, în rezultatul cărora au fost preluate peste 2200 documente, acte juridice și alte înscrisuri, precum și purtători materiali de informații.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав