X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Regulile care trebuie respectate pe caniculă la procurarea produselor alterabile

30 iun. 2021,, 15:03   Societate
2410 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenţionează populaţia asupra mai multor reguli, care urmează a fi respectate în perioadă caniculară, pentru a evita toxinfecţii alimentare.

ANSA avertizează în special asupra procurării şi consumării produselor perisabile, cum ar fi carnea, mezelurile, peştele, lactatele, ouăle etc.

Pprodusele uşor alterabile sînt cele mai periculoase alimente pe timp de vară, mai ales în zilele toride, care sub influența temperaturilor înalte pot crea un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea microflorei.

Produsele alimentare, în special cele perisabile, trebuie să fie plasate spre comercializare în condiții termice necesare. Totodată, toate produsele alimentare trebuie să fie asigurate cu un marcaj, ce ar aduce la cunoștința consumatorilor despre toate mențiunile prevăzute în legislație. Informația de pe etichetă trebuie să cuprindă: denumirea produsului, numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, cantitatea netă sau volumul de produs, data durabilității minime sau data limită de consum, țara de origine, condițiile speciale de păstrare și/sau condițiile de utilizare, declarația nutrițională și instrucțiuni de utilizare, în cazul în care omiterea lor ar îngreuna utilizarea corectă a produsului alimentar.

Este necesară integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportării, depozitării și al comercializării. Ambalajul trebuie să fie curat, nedeteriorat, să nu prezinte semne de bombaj; transportarea produselor alimentare în perioada respectivă trebuie să fie în cel mai scurt timp posibil; după procurare, produsele trebuie păstrate conform indicațiilor înscrise de producător pe ambalajul produsului.


Pentru cei ce intenționează să organizeze ceremonii, festivități şi banchete se aduce la cunoștință că organizarea și desfășurarea evenimentelor au dreptul de a o practica numai operatorii din businessul alimentar; produsele alimentare folosite la prepararea bucatelor necesită a fi achiziționate, în mod obligatoriu, de la agenți economici autorizați, să fie însoțite de certificatele necesare.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor notează că toate reclamațiile pot fi înaintate prin: Linia verde ANSA 080080033; poșta electronică: info@ansa.gov.md; linia specializată anticorupţie ANSA 022-290-800 ori Viber 067675544 (8.00-16.00).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?