X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Reacția companiei aeriene căreia i-au fost interzise zborurile spre Moscova

11 sep. 11:30   Societate
3599 0

Compania Air Moldova vine cu o reacție după ce Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a interzis efectuarea zborurilor Chișinău-Moscova, despre care aceasta anunțase anterior.

Astfel, vînzarea biletelor a fost sistată, iar compania anunță că va comunica cu AAC pentru a soluționa situația, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"Stimați pasageri, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis Directiva Operațională nr. 06 din 10.09.2022, prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Astfel, compania Aeriană Air Moldova nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începînd cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior.

Vînzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sînt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare.


În continuare, Campania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă. În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță", menționează Air Moldova pe pagina sa de Facebook.

Ieri, 10 septembrie, AAC a anunțat că interzice efectuarea zborurilor Chișinău-Moscova.

Reamintim că compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începînd cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.

Speakerul Igor Grosu susține că anunțul reluării zborurilor directe între Chișinău și Moscova este o minciună lansată pentru a crea tensiuni în Republica Moldova. Cu o reacție a venit și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, menționînd că "această companie este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil. Noi credem că astfel de zboruri sînt riscante. Rog cetățenii să nu se lase amăgiți de acest anunț pentru că nu este nimic clar încă".


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав