TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procurorii anunță dacă au găsit probe împotriva lui Morari în cazul Tranga

Procurorii anunță dacă au găsit probe împotriva lui Morari în cazul Tranga

Dosarul penal inițiat pe numele omului de afaceri Andrei Tranga va fi trimis în curînd în instanța de judecată, a anunțat astăzi ex-procurorul general Eduard Harunjen.

Potrivit acestuia, nu au fost găsite probe care să demonstreze implicarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în acest caz. Procurorii nu au putut demonstra că Morari a luat bani pentru a-l elibera din arest pe omul de afaceri Viorel Varzari.

„ Aceste învinuiri care i-au fost aduse domnului Morari se despărțeau în două capete de acuzare. Ce este legat cu dl Tranga urmează deja să fie remis în instanța de judecată. Noi nu am probat implicarea domnului Morari în aceste acțiuni, deși acolo într-adevăr s-au săvîrșit acțiuni ilegale în privința lui Varzari”.


„În acel dosar era că cineva a dat o sumă mare de bani pentru ca acea persoană care era în custodia procurorilor anticorupție să fie eliberată. Era o suspiciune că acești bani ar fi fost pentru procurorii anticorupție, dar procurorii nu au obținut probe că acești bani au fost pentru domnul Morari”, a explicat Harunjen.

Fostul procuror general a precizat că în cazul lui Viorel Morari a fost sesizată și Autoritatea Națională de Integritate care urmează să se pronunțe mai tîrziu.

„Cît despre alt capăt de acuzare care ține de implicarea dl Morari în chestiuni de business ale unor membri de familie, ANI se va expune pe acest capăt. Dacă ei vor consta un conflict de interese, vor demara procedurile respective, dacă nu – procedura va fi încetată”, a punctat Harunjen.

Anterior, 20 de procurori au semnat o declarație prin care îl învinuiau pe Eduard Harunjen că nu a gestionat corect situația creată la Procuratura Anticorupție, privind demisia lui Viorel Morari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load