X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Procuratura Generală a contestat verdictul în dosarul fostului manager de top al Inter RAO Carina Țurcan

24 mar. 2021,, 17:00   Societate
2871 0

Procuratura Generală a Rusiei a contestat verdictul emis în dosarul Carinei Turcan, fost manager de top al Inter RAO, care a fost condamnată pentru spionaj, potrivit site-ului Asociației pentru drepturile omului Komanda 29. Partea acuzării nu este de acord cu includerea în termenul de detenție a timpului petrecut în centrul de detenție preventivă.

„La sfîrșitul lunii decembrie a anului trecut, clienta noastră Carina Țurcan a fost condamnată la 15 ani de închisoare sub acuzația de spionaj. În același timp, instanța a decis să ia în calcul termenul pe care l-a petrecut în centrul de detenție preventivă, care este de doi ani și jumătate, cu o rată de o zi pentru un an și jumătate. Însă Procuratura Generală nu este de acord cu această hotărîre. Procurorii de stat au depus o contestație, în care au cerut echivalarea unei zile de detenție preventivă cu o zi în colonie ”, se arată în comunicat.

După cum a scris kommersant.ru, Carina Țurcan a fost reținută în iunie 2018. Potrivit anchetei, ea a transmis în străinătate informații despre livrările de energie electrică rusă în Donbass în 2015. Ea a fost racolată în 2004 de către Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei, conform dosarului cazului. Țurcan nu și-a recunoscut vina.

În decembrie 2020, Carina Țurcan a fost condamnată la 15 ani într-o colonie cu regim general pentru spionaj pentru Moldova. Curtea a transformat, de asemenea, în venituri de stat cele peste 656 de milioane de ruble confiscate de la ea în timpul anchetei. Procuratura a solicitat 18 ani într-o colonie cu regim strict.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?