TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procuratura a refuzat să investigheze presupusele ilegalități de la Judecătoria Chișinău

Procuratura a refuzat să investigheze presupusele ilegalități de la Judecătoria Chișinău

Procurorii nu intenționează să verifice faptele despre care vorbește judecătorul Mihai Murguleț în nota informativă pe care a depus-o împotriva conducătorilor Judecătoriei Chișinău, prin care a anunțat despre mai multe ilegalități comise în instanță.


Pe 4 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a trimis nota informativă la Procuratura Generală, cerînd să fie inițiate investigații, dar aceasta a fost respinsă de procurori. Într-o scrisoare adresată președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, procurorul general interimar Igor Popa anunță că „nota nu corespunde cerințelor de formă și conținut a unei sesizări despre săvîrșirea unei infracțiuni” și nu există temei pentru „verificarea alegațiilor” expuse de Murguleț.


Igor Popa afirmă că judecătorul Mihai Murguleț a fost invitat la Procuratură să facă un denunț în scris, dar a evitat să se prezinte.


Amintim că pe 25 iunie Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-i suspende din funcții pe președintele Judecătoriei Chișinău, adjuncții săi și președintele CSJ, după ce a examinat o sesizare depusă de magistratul Mihai Murguleț.


Ulterior, președintele Curții Supreme de Justiției, Ion Druță, s-a adresat în instanța de judecată, cerînd să fie anulată hotărîrea CSM-ului prin care a fost suspendat. Solicitarea acestuia urma să fie analizată astăzi la Curtea de Apel Chișinău, dar ședința a fost amînată pentru data de 24 iulie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load