COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăvara a ajuns în Parlament

Primăvara a ajuns în Parlament

Astăzi, în incinta Parlamentului este organizată o expoziție cu vînzare a mărțișoarelor executate de meșteri populari din diferite regiuni ale țării, comunică Noi.md.

În acest mod, Legislativul a consemnat una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale poporului nostru – ”Mărțișorul”- mesagerul primăverii.

Expoziția, întitulată ”Primăvara care ne unește”, a întrunit numeroși oaspeți și participanți, reprezentanți ai diferitelor etnii. Mărțișoarele executate în stil tradițional au păstrat, totodată, elemente distincte ale etniilor din care fac parte artizanii.

Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, a salutat protagoniștii și oaspeții expoziției și a menționat că ”Mărțișorul” este sărbătoarea care ne reprezintă și care face parte din patrimoniul cultural național al Republicii Moldova. Totodată, deputatul a remarcat că este demn de mîndrie și de cea mai înaltă apreciere faptul că „Mărţişorul” a fost inclus în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial UNESCO.

Deputata Arina Spătaru a salutat meșterii populari și artizanii și le-a mulțumit că, în ajun de 1 martie, au oferit vizitatorilor posibilitatea de a procura mărțișoare, făcute cu suflet și talent, pentru oamenii dragi.

Nicolai Croitor, președintele Asociației meșterilor populari din Găgăuzia, Ina Motrescu, meșter popular din orașul Bălți, au mulțumit organizatorilor pentru ocazia frumoasă de a-și prezenta lucrările în incinta instituției parlamentare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load