TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele AȘM cere sprijinul instituției prezidențiale

Președintele AȘM cere sprijinul instituției prezidențiale

Președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Ion Tighineanu, vrea modificarea Codului cu privire la știință și inovare din 2004 și reîntoarcerea institutelor de cercetare sub egida AȘM.

Potrivit șefului statului Igor Dodon, Ion Tighineanu s-a adresat la instituția prezidențială cu solicitarea ca aceasta să vină cu o serie de inițiative legislative în acest sens.


„Am fost unanimi în opinia că reforma din 2017, inițiată de fosta guvernare, reformă pe care Președinția nu a susținut-o și a criticat-o în repetate rînduri – a creat multiple probleme (…) Totodată, am constatat necesitatea elaborării în regim de urgență a metodologiei privind finanțarea instituțională a organizațiilor de drept public din domeniile cercetării și inovării, inclusiv a instituțiilor de învățămînt superior de stat, pentru menținerea infrastructurii publice din domeniile cercetării și inovării”, a comentat Igor Dodon, după o întrevedere cu Ion Tighineanu.

În anul 2017, Guvernul a aprobat un proiect prin care s-au limitat atribuțiile Academiei de a gestiona banii oferiți de stat pentru cercetare și trecerea mai multor instituții din subordinea AȘM în subordinea Ministerului Educației Culturii și Cercetării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load