Cazul Șor stiri: 599

Prejudicii aduse arborilor după lucrările de reparație din centrul capitalei

12 iul. 16:50   Societate
2430 0

Inspectorii de mediu din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău au declanșat o serie de controale suplimentare în strada 31 August, din municipiul Chișinău, în scopul evaluării daunelor suferite de arbori, în principal de platani, ca urmare a lucrărilor de reparație a trotuarelor și construcției parcărilor în Centrul istoric al orașului.

Rezultatele acestor controale vor servi drept bază pentru întocmirea unui raport complet referitor la daunele aduse și evaluarea prejudiciilor cauzate mediului. Aceste informații vor fi ulterior înaintate organelor de anchetă care au fost deja sesizate în acest sens, astfel încât să se poată lua măsurile legale necesare în vederea sancționării celor responsabili, transmite Noi.md.

Protejarea și conservarea arborilor și vegetației în general reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale și comunitatea în ansamblu. Arborii, în special cei din zonele urbane, sunt esențiali pentru menținerea calității aerului, reducerea poluării sonore și asigurarea unui mediu sănătos și plăcut pentru locuitorii orașului.

Astfel de controale și evaluări periodice sunt necesare pentru a monitoriza și a proteja patrimoniul verde al Chișinăului.

1
1
0
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?