Precizările Poliţiei privind reţinerea lui Renato Usatîi

Precizările Poliţiei privind reţinerea lui Renato Usatîi

După ce Renato Usatîi a fost reţinut şi escortat la PCCOCS pentru audieri, Poliţia a venit cu unele precizări pe marginea acestui caz.


,,Cetățeanului Usatîi Renato,  i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova.


Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate.


Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora.


Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv Poliția  nu se vor substitui niciodată justiției și deciziilor acestora, ci vor contribui activ la păstrarea ordinii și siguranței publice, a securității cetățenilor și Republicii Moldova, respectînd fără abatere, prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului, precizează Poliţia.


Amintim că astăzi, 16 iunie 2019,  în jurul orei 14.00 , Usatîi a fost reținut la vama Sculeni de către politisti și procurori.


 La moment acesta este  la PCCOCS pentru audieri.   


Potrivit Poliţiei, acțiunile de protest desfășurate de către susținătorii lui Usatîi Renato au avut loc fără incidente.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load