COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Popovici: „Vrem să înțelegem din ce sînt alcătuite manualele noastre” (VIDEO)

Popovici: „Vrem să înțelegem din ce sînt alcătuite manualele noastre” (VIDEO)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis la expertiză manualele moldovenești pentru a înțelege din ce sînt acestea confecționate și dacă conțin substanțe dăunătoare care pot afecta sănătatea elevilor.

Declarația a fost făcută de șeful instituției de profil, Corneliu Popovici, într-un interviu acordat emisiunii „Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, difuzat pe canalul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

„Vrem să înțelegem cine și din ce confecționează manualele noastre. De exemplu, am aflat că unele manuale care au fost editate anterior, inclusiv în 2019, nu conțin informații despre locul unde au fost tipărite. Iar cînd am început discuțiile și investigațiile, a apărut ipoteza că acestea au fost tipărite foarte departe de Moldova. Și atunci mă întreb de ce s-a întîmplat asta? Și, elementar, înseamnă că acest lucru este în beneficiul economic al cuiva. Dar dacă acest lucru este rentabil din punct de vedere economic, atunci trebuie să înțelegem ce fel de calitate a fost comandată și dacă aceste manuale ar putea afecta sănătatea copiilor noștri. Cînd am răsfoit unele manuale, am putut simți un miros destul de puternic de plumb. De aceea, am cerut colegilor mei să transmită aceste manuale la expertiză”, a declarat Corneliu Popovici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.


„În timp ce ne îngrijorează conținutul, este timpul să ne facem griji și pentru calitatea lor”, a scris gazda emisiunii Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul său telegram, plasînd un videoclip cu un fragment din discuția cu ministrul Educației. Ea a menționat că Corneliu Popovici a promis că va anunța rezultatele expertizei în viitorul apropiat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load