Pescuitul în apele de frontieră pe timp de noapte este interzis prin lege

20 aug. 2022,, 10:45   Societate
1974 0

Patru bărbați din sudul țării au fost prinși de polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD la pescuit în apele din zona de frontieră.

Angajații IGPF i-au amendat pe făptași pentru încălcarea regimului de frontieră și au sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului Comrat și Cahul pentru a-i documenta pentru pescuit ilegal.

Într-un caz, înregistrat la Sectorul Poliției de Frontieră Cișmichioi, au fost prinși trei bărbați, cu vîrste între 60 și 63 de ani, după ce au fost observați în timp ce se deplasau cu o mașină dinspre frontieră spre interiorul țării. Conform procedurilor, mașina a fost oprită pentru verificările de rigoare.

La fața locului, cei trei s-au legitimat ca fiind locuitori ai satului Etulia, raionul Vulcănești. Deși aveau actele de identitate, persoanele nu aveau avize de la subdiviziune pentru accesul în zona de frontieră și în special, au încălcat regimul prin aflare pe timp de noapte.

În timpul verificării mijlocului de transport, în portbagaj au fost depistate cinci plase de pescuit și circa 22 kilograme de pești din specia caras.


Într-un alt caz, înregistrat noaptea în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, patrula mobilă aflată în misiune pe direcția localității Crihana Veche au stopat pentru verificări o persoană care se deplasa pe jos spre localitate, dinspre un bazin acvatic situat în zona de frontieră. În timpul unei discuții s-a stabilit că bărbatul de 41 de ani este locuitor al satului Manta.

Acesta nu a putut justifica scopul aflării sale pe timp de noapte în zona de frontieră, însă în apropiere polițiștii de frontieră au depistat trei plase cu lungimea de aproximativ 100 de metri fiecare și aproximativ 15 kiligrame de pește din specia crap, care erau ascunse în stufăriș. Bărbatul a negat că peștele și plasele îi aparțin.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit procese-verbale de constatare a încălcării regimului zonei de frontieră, fiindu-le aplicate amenzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?