Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Un nou mesaj de la Nicolae Botgros: "M-am adresat personal polițiștilor de frontieră pe un ton mai ridicat"

21 mai. 12:50   Societate
3506 0

Marele dirijor Nicolae Botgros a venit cu un nou mesaj în rețelele sociale, după ce ieri a postat despre nemulțumirea sa față de timpii de așteptare la Vamă, notează Noi.md.

Maestrul a precizat că postarea sa, în care s-a arătat indignat de faptul că trebuie să aștepte ore în șir la trecerea frontierei de stat, a vizat vama dinm România, și nu din Republica Moldova.

"Acum să fie clar că totul a avut loc la Albița. Cînd am intrat cu autocarul în vamă, mai erau încă 5, 6 autocare acolo. Am tras și noi autocarul la rînd și șoferii noștri s-au dus și le-au comunicat vameșilor și polițiștilor de frontieră. Ni s-a răspuns că nu pot face nimic și să stăm la rînd. Așa și am făcut. Nu e prima oară cînd stăm la rînd, mai ales, la ieșire din țară. Între timp, au trecut cîteva autocare fără rînd (autocare de cursă), a mai trecut și un alt autocar cu muzicanți (orchestră) de la noi din țară și au trecut repede, ca pușca, fără probleme {...}", a precizat Nicolae Botgros.

Maestrul a mai spus că, văzînd situația, s-a adresat personal angajaților Poliției de Frontieră din România și recunoaște că a făcut-o pe un ton ridicat.

"Noi mai aveam încă 2 autocare în față. Atunci m-am adresat eu personal polițiștilor întru-n ton mai ridicat, fiind obosit (10 ore am stat în picioare la concertul de la Buftea și Sala Palatului). Pînă la urmă, s-a gasit o doamnă, care ne-a dat drumul, după 2 ore și ceva {...}".


Dirijorul a mai scris că nu are de gînd să se certe cu nimeni și că este mîndru de orchestra sa și de munca depusă.

"Dragi “prieteni” {...} sînt sigur că mulți din voi nu ați ridicat niciun pai de jos, dar, mai ales, pentru tara noastră. Noi, orchestra "Lăutarii", avem mii și sute de concerte lucrate statului {...} Eu am 46 de ani lucrați, sînt mîndru de mine de familia mea și de orchestra "Lăutarii".

Am cu ce mă mîndri și se mîndrește toată țara cu noi, tot mapamondul, și nu este numai o laudă, ci un mare Adevăr. Eu nu vreau să fiu diplomat cum îmi spun unii că, dacă vroiam, în timp de 46 de ani eram și eu ca toți. Dar am muncit și nu mi-i rușine să spun ca munca m-a făcut așa cum sînt {...}".

Amintim că ieri, după ce maestrul s-a arătat revoltat în rețelele sociale de faptul că el împreună cu membrii orchestrei "Lăutarii" a așteptat mai bine de 2 ore să treacă controlul vamal, Raisei Novițchi din Serviciul de Presă al IGPF a mențioant pentru Noi.md că angajații Poliției de Frontieră, ca de fiecare dată, au perfectat rapid și operativ trecerea frontierei ale respectivilor artiști. Pe partea moldoveană timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute.

8
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?