Persoanele cu dizabilități vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul mașinilor

Persoanele cu dizabilități vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul mașinilor

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de pînă la 2 500 cm3, indiferent de termenul de exploatare, scrie Noi.md.


Pentru a beneficia de scutiri, solicitanții vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în pct. 17 al Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinație specială ( HG nr. 474/2016). Modificările au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Executivului.


Totodată, noile amendamente simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinație specială, fiind eliminate condițiile care prevedeau ca autoturismul să fie donat sau reutilat corespunzător.


De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la 5 ani. Pînă acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de 7 ani.


O altă noutate e că de facilitățile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate.


Scopul acestor modificări a fost de a spori gradul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități prin facilitarea mobilității acestora.


Modificările vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load