Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Permisele și diplomele moldovenești ar putea fi recunoscute în Marea Britanie

4 oct. 2022,, 13:15   Societate
2128 0

Responsabilii din Republica Moldova și Marea Britanie discută despre conversiunea permiselor de conducere, titlurilor științifice, diplomelor și certificatelor. Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a discutat subiectul cu ministrul pentru Europa al Regatului Unit, Leo Docherty, care s-a aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

Pe lîngă recunoașterea reciprocă a actelor, cei doi au vorbit și despre măsurile de protecție socială care ar putea fi implementare în beneficiul moldovenilor care lucrează în Regatul Unit, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Am discutat și anumite măsuri care ar îmbunătăți condițiile în care locuiesc cetățenii noștri din Marea Britanie. Am discutat interesul nostru pentru a progresa în direcția unor acorduri privind conversiunea reciprocă a permiselor de conducere, recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice”, a declarat Popescu după întrevedere.

Popescu și Docherty au mai vorbit despre securitate regională, liberalizarea roamingului și facilitarea exportului produselor agricole moldovenești în Regatul Unit. „Am convenit că vom face mai multe pentru a promova legături comerciale mai puternice dintre țările noastre, profitînd de acordul semnat în 2020”, a punctat la rîndul său oficialul britanic.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий