X 

Perioada de interdicție s-a încheiat: Pescarii au invadat iazurile

18 iun. 2020,, 13:30   Societate
2677 0

După deschiderea sezonului la pescuit, amatorii au luat cu asalt lacurile şi rîurile din ţară. Accesul rămîne în continuare îngrădit în zonele cu specii rare de peşte.

Şi în acest an, Agenţia Mediului a stabilit reguli clare pentru cei care aşteptau cu nerăbdare să arunce undiţa în apă, transmite Moldova 1.

Una dintre reguli este păstrarea distanţei de zece metri între pescari. Totodată, amatorii de pescuit nu au dreptul să prindă mai mult de cinci kilograme de peşte într-o singură zi. Cei care nu se vor conforma vor fi amendaţi, dar, pentru a preveni abaterile, în preajma lacurilor şi a rîurilor patrulează poliţiştii.

Chiar dacă sezonul a fost oficial deschis, accesul pescarilor este interzis în unele lacuri de acumulare şi rîuri. Totodată, autorităţile interzic pescuitul speciilor pe cale de dispariţie.

„Există şi zone prohibite tot anul, adică pe parcursul la tot anul, pescarii nu pot să pescuiască. Şi anume, podurile de peste Nistru şi Prut. Pe moment, în Cartea Roşie sînt introduse 23 de specii de peşti, în special, sînt speciile rare, care practic nici nu pot fi capturate”, a declarat Vasile Drozdovschi, specialist la Agenţia Mediului.


Sezonul de pescuit va fi deschis pînă la începerea perioadei de prohibiţie, adică pînă în primăvară şi care va dura 75 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?