Percheziții domiciliare la un bănuit în organizarea migrației ilegale

21 mar. 10:27   Societate
1651 0

Un conațional ar fi pretins și primit de la un cetățean ucrainean o suma de 2 500 dolari SUA pentru a-i facilita trecerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova.

Cazul privind organizarea migrației ilegale a fost documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud, în coordonare cu procurorii PCCOCS oficiul Sud.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală întreprinse de polițiștii de frontieră s-a stabilit că, un conațional organiza traversarea frauduloasă a frontierei moldo-ucrainene, în regiunea de Sud a țării, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Cetățeanul moldovean ar fi pretins de la un bărbat ucrainean 2 500 dolari SUA, pentru a-l ajuta să ajungă ilegal din Ucraina în Republica Moldova.

Astfel, săptămîna trecută, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei bănuite, de către ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD au fost ridicate mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă a fi atras la răspundere penală conform art. 362/1, al. 3) lit. a) Cod Penal al Republicii Moldova.


De amintit că pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий