TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pe numele unui fost director al unei companii imobiliare ar putea fi intentat un nou dosar penal (DOC)

Pe numele unui fost director al unei companii imobiliare ar putea fi intentat un nou dosar penal (DOC)

Un nou dosar penal poate fi intentat fostului director al companiei Pro-Imobil sub acuzația de evaziune fiscală și spălare de bani, scrie kp.md.

După ce a fugit de justiția moldovenească, dar totuși a fost reținut în Italia, unde a stat cîteva luni în penitenciar, Vlad Musteață și-a pierdut funcția de administrator al Companiei „Pro-Imobil”. Cu toate acestea, el continuă să semneze contracte, care, de fapt, nu sînt recunoscute de actuala administrație a companiei, fiind astfel ilegale. Totodată, potrivit unor surse, el continuă și schemele ilegale pe care le practica și anterior, informează newsru.md

Mai mult decît atît, Vlad Musteață folosește numele companiei în propriile interese, iar banii din contractele pe care le avizează sînt scoși săptămînal din Republica Moldova, în timpul călătoriilor acestuia la București.


În prezent sînt depuse mai multe plîngeri la organele procuraturii în privința acestor abuzuri și ilegalități, dar lucrurile se mișcă foarte greu. (Se anexează cererea)

В настоящее время подано несколько жалоб в прокуратуру в отношении этих злоупотреблений и беззаконий, но их рассмотрение постоянно затягивается.

Întîmplător sau nu, dar Vlad Musteață spune că acum nu-i mai este frică de organele de anchetă și își poate rezolva simplu toate problemele întrucît este în relații strînse cu unii reprezentanți ai noii guvernări, făcînd referire în mod special la deputatul PAS Vladimir Bolea, cunoscut pentru interesul față de domeniul construcțiilor din Chișinău, fiind și autorul unui controversat proiect de lege în acest sens.

La 20 martie, Procuratura a pornit o cauză penală pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către un angajat al companiei „Pro-Imobil”. Procurorii au cerut mai multe informații în legătură cu această persoană, dar și datele altor angajați, inclusiv ale lui Vlad Musteață.

Amintim că încă în august 2016 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat urmărirea într-o cauză penală pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la compania „Pro-Imobil”. La 28 august 2017 procurorii de la PCCOCS au demarat un șir de percheziții la sediul „Pro-Imobil”. Conducerea companiei imobiliare a fost suspectată de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, care depășea 5 milioane de lei.

În urma perchezițiilor au fost reținute mai multe persoane, dar administratorul de atunci, Vlad Musteață a fugit din țară și a fost dat în căutare internațională. El a fost reținut în noiembrie 2017 în Italia, dar a fost eliberat la începutul anului 2018, după ce o instanță de judecată a decis să schimbe mandatul de arest prin control judiciar. La scurt timp, Musteață a revenit în Moldova.

Potrivit unor surse, prejudiciul cauzat statului de Musteață și partenera sa de afaceri Victoria Condratiuc este de aproape 10 ori mai mare decît suma anunțată oficial, fiind vorba de aproximativ 40 de milioane de lei. Este vorba de bani proveniți din contractele imobiliare care nu au fost reflectate în evidența contabilă, plata salariilor în plic, precum și alte activități frauduloase.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load