COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 534
Coronavirus stiri: 7865

Părinții femeii cu cinci copii, ce-și ispășește pedeapsa pentru escrocherie, s-au întîlnit cu Maia Sandu

16 noi. 2021,, 15:20   Societate
1576 1

Părinții Nataliei Ursachi, locuitoarea din Drochia, mamă a cinci copii, care a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru escrocherie, s-au întîlnit astăzi, 16 noiembrie, cu președinta Maia Sandu, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

Șefa statului a promis că va studia cazul femeii în termen de o săptămînă și va lua o decizie cu privire la grațierea acesteia. Întrevederea dintre părinții deținutei și președinta Maia Sandu a fost confirmată de către purtătoarea de cuvînt a șefei statului, Sorina Ștefîrță.

„Doamna Sandu a spus că nu știa ce s-a întîmplat cu fiica noastră, nu știa că are cinci copii și ce a decis Procuratura Generală. Ea a spus că într-o săptămînă va studia cazul și va lua o decizie. Noi sperăm. Credem că poate face ceva”, a spus mama femeii și a mulțumit tuturor celor care au donat bani pentru ca Natalia Ursachi să poată returna datoria.

„Confirm că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu părinții deținutei Nataliei Ursachi și cu avocatul acesteia. La întîlnire au mai fost prezenți Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, și Lilia Tonu, șefa Direcției juridice din cadrul Președinției. Discuția a vizat cererea de grațiere a Nataliei Ursachi, implicit hotărîrea Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate referitoare la acest caz. În următoarele zile, doamna Maia Sandu va discuta cu membrii Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pentru a examina suplimentar subiectul”, a declarat purtătoarea de cuvînt a președintei Maia Sandu, Sorina Ștefîrță.

Cazul Nataliei Ursachi, femeia cu cinci copii din Drochia care a luat un credit pentru procurarea unei mașini ca să presteze servicii de taxi și ulterior condamnată la închisoare cu executare pentru escrocherie, a ajuns, din nou, să fie intens discutat. Subiectul a revenit la suprafață după ce președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, Ion Guzun, a anunțat că Natalia Ursachi nu poate fi grațiată în prezent printr-un decret semnat de președinta Maia Sandu, argumentînd că dosarul acesteia nu întrunește toate condițiile care i-ar permite acest lucru.


Natalia Ursachi a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru că „nu a putut achita un credit”. Femeia a împrumutat 2.500 de euro și a luat un automobil BMW 320 de la Vitalie Plugari, un bărbat care plasase pe un site specializat anunțul că își vinde automobilul, nereturnînd nici banii, nici bunul mobil. Curtea de Apel Bălți a condamnat-o pe femeie la șase ani de închisoare pentru escrocherie săvîrșită în proporții deosebit de mari și a obligat-o să restituie suma de 11.200 de euro, dedusă din valoarea mașinii – 8.700 de euro – și datoria de 2.500 de euro.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X