Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 936

Părinții cu copii mici ar putea reveni mai rapid la serviciu - o nouă inițiativă legislativă

9 feb. 13:12   Societate
1408

Părinții cu copii, care au vîrsta pînă la 3 ani, ar putea reveni mai rapid la serviciu, avînd posibilitatea de a beneficia de servicii de îngrijire a copiilor, asigurate de angajator.

În acest sens, membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative.

Documentul prevede operarea modificărilor la Codul muncii și Codul educației al Republicii Moldova, prin includerea unor norme ce ar permite angajatorilor de a oferi, salariaților, servicii de îngrijire a copiilor cu vîrsta pînă la 3 ani.

Astfel, angajatorii vor putea oferi salariaților servicii alternative de îngrijire a copiilor, suplimentare celor oferite de către stat, cu suportarea cheltuielilor aferente din mijloacele proprii.

Potrivit autorilor, proiectul are menirea de a asigura un echilibru între necesitățile, drepturile și interesele salariaților cu copii, cu vîrsta pînă la trei ani, și ale angajatorilor, dar și să asigure reconcilierea vieții profesionale cu cea de familie.


Proiectul urmează a fi examinat în plenul Parlamentului, în prima lectură.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав