COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Orașul Comrat a primit statutul de Capitală culturală a CSI în 2023

15 oct. 14:25   Societate
2890 0

Capitala culturală a CSI în 2023 va deveni orașul Comrat din Moldova. Această decizie a fost luată în cadrul ședinței Consiliului șefilor de stat ai țărilor CSI din 15 octombrie în regim de videoconferință.

Potrivit serviciului de presă al Comitetului Executiv al CSI, Programul interstatal "Capitalele culturale ale CSI" funcționează în cadrul CSI din 2011 și în tot acest timp a fost implementat în majoritatea statelor membre ale CSI.

În țări au loc proceduri naționale de selectare a orașelor pentru dreptul de a primi statutul de "Capitală Culturală a CSI", în funcție de rezultatele cărora statul înaintează candidatura sa Consiliului pentru cooperare umanitară. Consiliul, la rîndul său, prezintă propunerea la ședința Consiliului șefilor de stat, unde se iau decizii privind declararea orașelor drept Capitale culturale ale CSI.

În același timp, candidatura orașului pentru titlul de Capitală culturală trebuie înaintată cu cel mult doi ani înainte de realizarea preconizată a Programului.

În acest an, titlul emerit de Capitală Culturala a CSI îl deține capitala Tadjikistanului, Dushanbe, în 2022 acest titlu va reveni orașului kîrgîz, Karakol.
Trebuie menționat faptul că informații complete despre Comrat (populație, istorie, resurse naturale, economie, sferă socială), precum și despre alte localități istorice ale Republicii Moldova le puteți găsi pe site-ul Moldovenii.md în secțiunea "Localitățile Moldovei și diasporei".

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X