COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2823
Puterea stiri: 6282
Coronavirus stiri: 7247

Opusul toleranței este iubirea. Opinie

21 iun. 17:30   Societate
53086 0

Toleranța are un antonim minunat - dragostea, care se manifestă în lupta pentru valori și adevărul vieții.

Această opinie a fost exprimată de părintele Vitalie Șincari, cleric al Bisericii ”Sf. Gheorghe” din Chișinău în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Valorile devin o stare a inimii și a sufletului doar atunci cînd le provocăm, le înfruntăm și le învingem. Toleranța are un antonim minunat - dragostea. Toleranța înseamnă că nu iubesc pe nimeni. Sînt gata să accept orice, ca un cadavru, care nu reacținează. Dar dragostea va lupta. Voi lupta pentru ceea ce iubesc. Nu te voi permite să fie murdărit ceea ce îmi este drag, iubitul sau iubita mea, îl voi apăra ca ultimul adevăr al vieții. Pentru asta îmi voi da și viața. Omul tolerant nu va merge la moarte și, în acest sens, societatea reală, care are încă inerția tradiționalismului, rezistă pînă la un moment dat. Este clar că acest moment se află în universități, pentru că aici se poate încă de sculptat și de construit situația", a spus Vitalie Șincari.

"Valorile tradiționale sînt ceea ce există profund, la ultima adîncime a intimității și ne face un popor. Eroziunea acestor valori este o sarcină serioasă, care ne transformă într-o stare amorfă", a subliniat el.

Vă reamintim că una dintre secțiunile proiectului moldovenii.md este "Crezul" - un set de sfaturi și reguli care sînt propuse moldovenilor pentru a se ghida în viață.


Redacția moldovenii.md vă propun să citiți una dintre secțiunile "Crezul" – "Familia". Acest lucru vă va permite să simțiți profunzimea și seriozitatea acestor reguli, precum și beneficiul lor absolut pentru cei care decid să le urmeze în procesul de dezvoltare personală.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽