AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3208

Opt angajați ai Agenției Servicii Publice, citați de CNA pentru a fi audiați

23 dec. 2021,, 08:23   Societate
2101 0

Mai mulți angajați din cadrul Agenției Servicii Publice au fost citați de CNA și procurorii anticorupție pentru a fi audiați în dosarele, pornite pe fapte de corupție la eliberarea actelor cadastrale. Cele opt persoane sînt așteptate astăzi, începînd cu ora 9.00, la sediul CNA.

Funcționarii sînt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență, după ce ar fi acceptat mijloace financiare de la organizatorul schemei de corupție pentru a elibera acte permisive, necesare tranzacțiilor imobiliare. Aceștia figurează în mai multe episoade de corupție, documentate de către ofițerii CNA și procurori pe parcursul lunilor septembrie-octombrie 2021.

La această etapă, paisprezece agenți cadastrali sînt cercetați penal pentru corupere activă și trafic de influență. Aceștia sînt învinuiți de participare la schema de corupție, organizată de un agent imobiliar, prin intermediul căreia obțineau în procedură simplificată acte cadastrale, eludînd norma legală.

Amintim că, ieri, o persoană a fost arestată pentru 30 de zile, după ce au fost constatate probe privind organizarea schemei de corupție. În privința unui agent imobiliar a fost dispus control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, iar 12 persoane sînt cercetate în stare de libertate, în urma încheierii acordurilor de recunoaștere a vinovăției. Aceștia cooperează cu ancheta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав