Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Opinii: Adunarea Națională a transmis un mesaj puternic pentru întreaga Europă

22 mai. 2023,, 07:31   Societate
4788 0

Adunarea „Moldova Europeană” este un eveniment al tuturor cetățenilor și transmite un mesaj puternic pentru întreaga Europă, a accentuat directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, în cadrul unei „Ediții Speciale” de la Radio Moldova.

Potrivit acestuia, astăzi s-au adunat un număr foarte mare de oameni, ceea ce este fără precedent, iar mesajele transmise de oficiali rezonează cu așteptările celor prezenți la eveniment, transmite Radio Moldova.

„Discursul președintei Sandu, discursul președintei Metsola, chiar dacă a fost făcut în engleză, au rezonat cu cetățenii care au fost în Piață. Și asta înseamnă că mesajele transmise într-adevăr se regăsesc în spiritul nostru și în așteptările noastre și în aspirațiile noastre ca și țară. Și mă bucur că discursul și a președintei a fost unul adresat tuturor comunităților din țara noastră, indiferent de limba vorbită. Mesajele au fost foarte clare la unitate, la mai multă încredere, dar și mai mult curaj, pe care noi începem să manifestăm ca și societate în a ne apăra valorile noastre în care credem”, a declarat Iulian Groza.

La rîndul său, expertul de la București, Cristian Pîrvulescu a afirmat că acest eveniment pregătește Europa de întîlnirea, care va avea loc la data de întîi iunie în cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene. Expertul a accentuat că la București, evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale este urmărit cu mare satisfacție.

Maia Sandu a făcut astăzi o demonstrație împotriva Moscovei, împotriva celor care vor ca Moldova să aibă o altă linie, arătînd că majoritatea moldovenilor sînt alături de linia pro-europeană, dincolo de încercările de a deraia această linie. A fost un discurs foarte bun, care s-a încheiat cu un autentic punctaj pentru a realiza această integrare europeană a Moldovei pînă în 2030”*, a spus Cristian Pîrvulescu.

9
1
0
2
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?