X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Guvernul a anunțat suma cheltuită pentru organizarea Adunării din 21 mai

24 mai. 2023,, 14:05   Societate
3591 1

Guvernul a cheltuit 4,7 milioane de lei pentru organizarea Adunării Naționale Moldova Europeană, convocată de către președinta Maia Sandu pe 21 mai. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, în cadrul unui briefing de presă.

„Organizarea Adunării Naționale Moldova Europeană a fost asumată de Guvern. În cadrul Executivului a fost organizat un grup de lucru. MEC a confecționat 2000 de steaguri ai Republicii Moldova și UE, care au fost repatizaate în localități. Participanților au primit 40.000 sticle cu apă. Organizatorii au arendat 100 de unități sanitare. La fel, autoritățile au confecționat materiale informative, au fost tipărite 10 mii de pliante, 8000 postere. Totodată, în cadrul evenimentului 28 de persoane au solicitat ajutor medical, 7 fiind spitalizate, nimic grav. Un lucru important pe care aș vrea să-l remarc este faptul că oamenii legii au înregistrat zero încălcări ale ordinii publice. Totodată, Guvenul nu a cheltuit niciun lei pentru transportarea cetățenilor. Costurile au inclus chiria scenei, sonarizarea, corturile, onorariile pentru concert. În total au fost cheltuiți 4,7 mil de lei”, a comunicat Daniel Vodă.

Deputatul PAS, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe a menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate a contribuit la finanțarea Adunării Naționale din 21 mai, organizată de președinta Maia Sandu. „Mi se pare perfect firesc să alocăm din bugetul nostru niște bani pentru a promova evenimentul”, a declarat deputatul în cadrul emisiunii UNInterviu pentru UNIMEDIA.

2
0
0
2
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав