X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Presa română: Ce nu s-a văzut la TV la cel mai mare miting pro-UE din Moldova

22 mai. 2023,, 08:15   Societate
9006 0

Mitingul proeuropean de la Chișinău a adunat un număr record de oameni, peste 75.000, după confirmările Poliției.

O corespondentă HotNews.ro a stat de vorbă cu cîțiva participanți pentru a afla de ce au participat la eveniment.

Participanții au început să se adune în Piața Marii Adunări Naționale cu vreo două ore înainte de începerea evenimentului, care era anunțat pentru ora 11:00.

Urmărește aici materialul video realizat la Chișinău:


Președinta Maia Sandu a venit pe scena din centrul Chișinăului, alături de șefa Parlamentului European, Roberta Metsola. Maia Sandu a declarat că scopul autorităților Republicii Moldova este ca țara să adere la Uniunea Europeană pînă în 2030, iar o Moldovă europeană înseamnă o economie mai dezvoltată, o viață mai bună pentru toți cetățenii și posibilitatea ca diaspora să revină acasă.

Maia Sandu a transmis și un mesaj în limba ucraineană, în semn de recunoștință pentru că această țară luptă pentru pace în toată Europa. Drept răspuns, moldovenii au scandat în centrul Chișinăului „Slavă Ucrainei”.

Ulterior, cuvîntul a fost luat de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care i-a salutat și i-a asigurat că Moldova nu este singură și că aceasta țară este așteptată în marea familie europeană.

Participanții cu care am stat de vorbă spun că nu au dubii că viitorul țării lor este în Uniunea Europeană. Unii și-au exprimat încredere totală actualei guvernări, în timp ce alții i-au sfătuit pe reprezentanții acestora să întreprindă mai multe măsuri concrete și să stea “mai puțin în televizor”.

„Actuala guvernare trebuie să mai demonstreze niște pași concreți”, a declarat unul dintre participanți.

Adunarea „Moldova Europeană” s-a desfășurat concomitent în 33 de orașe din Europa, unde locuiesc moldoveni.

În același timp, formațiunea fugarului om de afaceri Ilan Șor a anunțat că aproximativ 60.000 de oameni au participat la mitingurile de la Orhei, Comrat și Bălți, în susținerea organizării unui referendum privind vectorul extern al Moldovei.

5
3
1
4
67

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав