X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1453

Sondaj: Maia Sandu și Guvernul ar trebui să se ocupe de alte probleme mai importante

23 mai. 2023,, 13:53   Societate
3380 0

În țara noastră sînt probleme mult mai importante de care ar trebui să se preocupe șefa statului, Maia Sandu și Guvernul.

Potrivit datelor unui sondaj de opinie realizat de IMAS, 69% din respondenți au declarat că în locul orgănizării Adunării Naționale ”Moldova Europeană”, autoritățile ar trebui să se preocupe de alte probleme.

Totodată, 25% din respondenți au declarat că mitingul din 21 mai este unul foarte important.

În altă ordine de idei, 33% dintre cei care au spus ce părere au despre inițiativa șefei statului au menționat că este un lucru necesar și trebuie să arătăm lumii că ne dorim un viitor în Uniunea Europeană, pe cînd 31% din respondenți au spus că este o acțiune de PR politic pentru partidul de guvernare și pentru Maia Sandu care are drept scop distragerea atenției oamenilor de la lipsa de rezultate pe plan intern.

Totodată 30% din respondenți au spus că a fost o acțiune inutilă.


Potrivit sondajului, 62% din respondenți au spus că implicarea și cheltuielile pentru mitingul din 21 mai trebuiau să fie asigurate de partidul de guvernămînt (PAS) și nu de instituțiile statului, iar 20% din persoane cred că instituțiile și angajații statului trebuie să fie implicați în organizarea mitingului anunțat de Maia Sandu pe 21 mai.

Conform IMAS, sondajul a fost realizat doar în Republica Moldova și nu include informații despre preferințele electoratului din diasporă. Marja de eroare a sondajului este de 3%.

29
4
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?