TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Sîntem puși în gaj la cămătarii externi

Opinie: Sîntem puși în gaj la cămătarii externi

Omul de afaceri, Dumitru Cebotărescu scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că are senzația că prioritățile acestui guvern sînt strict bazate pe ideea de a se împrumuta cu cît mai mulți bani, cît mai repede și pe condiții cît mai pipărate, informează Noi.md.


”Modificările care au fost propuse în politica fiscală a „guvernului iute credit”, mai mult seamănă cu hotărîrile luate de un manager de creditare și nicidecum cu deciziile unor economiști care se gîndesc la dezvoltarea țării. Reducerea TVA-ului la 10% pentru HoReCa, măsură obținută inclusiv și datorită studiului făcut chiar de un deputat din actuala Guvernare (Dumitru Alaiba), a fost propusă spre anulare de actualul ministru de finanțe. Apropo, în România e doar 5%, iar la noi, guvernanții vor să-l crească înapoi la 20%.


Ce ne așteaptă:


- creșterea prețului pentru consumatorul final cu minim 10%.


- micșorarea salariilor și chiar micșorarea numărului de personal. Pentru cine nu știe, creșterea prețurilor înseamnă scăderea vînzărilor.


- micșorarea sumei totale de impozite plătite la stat, datorită scăderii activității economice.


- falimentarea multora din domeniul alimentației publice.


Ori, cu o probabilitate foarte mare, alimentația publică se va întoarce în zona neagră a economiei. Pentru a evita falimentarea și a rămîne funcțională, alimentația publică va lucra „pe sub masă”, scrie omul de afaceri în postarea sa.


Acesta spune că dintr-un stat capturat am ajuns să fim gajați de noul Guvern la cămătarii externi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load