COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: România și UE nu doresc o Moldovă puternică?

Opinie: România și UE nu doresc o Moldovă puternică?

Ultimele schimbări politice de la Chișinău au perturbat liniștea obișnuită a multor funcționari europeni, dar în primul rînd a „fraților” de peste prut.

O declarație în acest sens a fost făcută de Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova: nu pot decît să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa și dorința ei autentică de a ajuta Moldova ca muniție electorală. Nu e cinstit, nu e justificat, nu e înțelept și nu servește cetățenilor moldoveni”.

În acest sens, președintele Mișcării de tineret ”Urmașii lui Ștefan” se întreabă – ”cine se folosește de Europa? Oare România atunci cînd fura fonduri de miliarde de euro în proiecte fără sens, asfalt cu grosimea de 2 cm, scheme de spălare de bani, nu folosea Europa? Sau România s-a remarcat ca cel mai ideal stat european, cu economie de top, corupție lipsită total și grija maximală față de cetățeni?


Or dacă conducerea Moldovei se concentrează mai mult pe problemele interne și mai puțin pe „basmul european” e rău? Sau îl doare mai mult faptul că Moldova este guvernată de oameni ce nu văd această țară drept un proiect temporar? Oare patriotismul și determinarea guvernării moldovenești de a dezvolta țara le lezează cumva interesele?

De asemenea, nu demult Luc Devigne, directorul serviciului de politică externă a UE, responsabil de Parteneriatul Estic, declară cu un ton prea ridicat că „UE s-a săturat doar de vorbe în cazul dosarului miliardului, iar scuza despre imperfecțiunea sistemului judiciar deja nu mai merge”.

Întrebarea domnului Devigne e logică, însă cu mult întîrziată. De ce 5 ani nu s-a discutat cu asemenea tot cu Guvernul Moldovei? De ce abia acum, cînd puterea nu mai este controlată de Filat, Plahotniuc, Sandu, Leancă – atît de iubiți de europeni, care apar în dosarul miliardului?”, a declarat Roibu pentru noi.md

Acesta întrevede în toată complexitatea relațiilor noastre cu UE și România în particular, aplicarea într-o manieră josnică și inacceptabilă pentru noi, a dublelor standarte.

”Or, ne-am asigurat noi încă odată, că cei cu mănuși albe pe mîini și zîmbet pe față nu sînt nici pe departe sinceri, iar asta trebuie să înțeleagă fiecare cetățean. Puterea noastră rezidă în unitate, nu în așteptarea „ajutorului” partenerilor externi. Să o știm cu toții...”, a mai spus Roibu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load