X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei: Nu vom îndeplini cerințele de aderare

15 mai. 09:45   Externe
3263 0

Guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei (BNB), Dimitar Radev, consideră că Bulgaria nu va îndeplini toate cerințele pentru aderarea la zona euro pînă la publicarea raportului de convergență în iunie.

Dimitar Radev a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Consulilor Onorifici, care s-a concentrat pe aderarea Bulgariei la zona euro.

Radev a atribuit întîrzierea țării în îndeplinirea criteriilor pentru zona euro crizei politice actuale și lipsei de angajament din partea executivului pentru finalizarea procesului de aderare, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Deși Radev a recunoscut că Bulgaria are încă o șansă de a adera la zona euro anul viitor, el și-a exprimat scepticismul cu privire la realizarea acestui obiectiv pînă la 1 ianuarie.

În timp ce se așteaptă ca băncile și sistemul bancar să fie pregătite pentru intrarea în zona euro pînă la sfîrșitul anului, Radev a remarcat că același nivel de pregătire nu se extinde la administrația de stat și la autoritățile locale.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?