X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4064

Partidul Socialiștilor: "Premierul român Ciolacu a insultat repetat țara noastră"

16 mai. 15:47   Politică
4703 0

Partidul Socialiștilor (PSRM) a venit cu o reacție la unele declarații făcute recent de către prim-ministrul român, Marcel Ciolacu, notează Noi.md.

"PSRM își exprimă indignarea față de noul discurs antimoldovenesc al premierului român, Marcel Ciolacu, care a insultat repetat țara noastră și cetățenii săi negînd existența poporului moldovenesc și a limbii moldovenești.

Nu avem întrebări față de dl Ciolacu și formația sa politică. Dar avem o mulțime de întrebări față de președinte, guvern și majoritatea parlamentară din Republica Moldova, care lasă această declarație șovinistă fără o reacție adecvată.

Sîntem revoltați de refuzul continuu al Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihai Popșoi, de a se prezenta în Parlament și a explica starea relațiilor moldo-române în lumina declarațiilor jignitoare repetate ale prim-ministrului Ciolacu adresate poporului moldovean.

Considerăm de datoria noastră să-i amintim dlui Ciolacu că Moldova a existat cu 400 de ani înainte de crearea României, iar referințele la limba moldovenească originală sînt cunoscute cel puțin din secolul al XVII-lea.


Poporul moldovean nu a renunțat și nu va renunța la identitatea sa națională și la limba sa, oricît de mult și-ar dori liderii unor state vecine", se arată în reacția PSRM.

Menționăm că Marcel Ciolacu, în cadrul unei emisiuni televizate de la Digi 24 a spus următoarele: [...] în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română şi sînt români [...]".

Amintim că nu de mult premierul de la București a făcut unele declarații controversate și despre zona Moldova din România, care au provocat un val indignare și nemulțumire în rîndul locuitorilor de acolo.

32
2
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?