Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Un Cod Etic pentru influenceri: Ce discuții au avut loc la nivel de UE

15 mai. 19:30   Externe
1420 0

Miniștrii culturii din statele Uniunii Europene (UE) s-au adunat la o întîlnire a Consiliului UE pentru a discuta despre necesitatea unor măsuri menite să promoveze un comportament responsabil în rîndul influencerilor.

În cadrul discuțiilor, s-a subliniat importanța dezvoltării unor organisme sau mecanisme de reglementare a activităților acestor influenceri, inclusiv posibilitatea implementării unui cod etic.

Miniştrii europeni ai culturii au avertizat asupra impactului „potenţial dăunător” pe care aceste persoane îl pot avea asupra sănătăţii mintale a oamenilor, relatează Noi.md cu referire la realitatea.

„Europenii petrec mult timp online, ceea ce înseamnă că persoanele influente care creează conţinut pentru reţelele sociale au un impact mai mare ca oricînd asupra modului în care percepem şi înţelegem lumea”, a explicat ministrul belgian al tineretului, Benjamin Dalle.

Miniştrii europeni ai culturii au cerut Comisiei Europene să dezvolte o abordare politică axată pe comportamentul responsabil în activitatea pe reţelele de socializare şi pe platformele video, pentru a garanta respectarea normelor ce guvernează internetul.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?