Opinie: Europa calcă pe propriile greble și va răspunde pentru asta

Opinie: Europa calcă pe propriile greble și va răspunde pentru asta

Europa calcă pe propriile greble, susținînd rusofobia și anti-comunismul și va răspunde pentru asta.


Este opinia  vicepreședintelui Asociației foștilor deţinuţi ai ghetourilor şi lagărelor de concentrare din Moldova, profesor la Universitatea ULIM, Iosif Belous, exprimată în cadrul unui interviu publicat în ediția gzt.md, raportează Noi.md.


Comentînd discursul unui profesor din Bălți care a venit în fața studenților săi cu un discurs naționalist, promițînd că-i va distruge pe rușii, Iosif Belous a spus că soția sa citește ziarul ”Literatura și arta” și după el poți alcătui un dicționar de cuvinte înjurătoare.


"Acolo se folosesc doar înjurături cînd scriu despre ruși, evrei și alte naționalități. Dar, mă scuzați, trăim într-un așa-numit stat democratic, pe care Uniunea Europeană îl dă drept exemplu tuturor. Dacă Uniunea Europeană ar avea o poziție normală, civilizată, sînt sigur că nimeni nu ar spune nimic aici. Pentru ei, principalul este rusofobia și anti-comunismul. Vedeți, Europa calcă pe propriile sale greble pe care au călcat și în anii 1932-1933, dar ei vor răspunde pentru asta. Însă cei care au de beneficiat sînt americani", a declarat vicepreședintele Asociației foștilor deţinuţi ai ghetourilor şi lagărelor de concentrare din Moldova.


Vorbind despre încercările unor istorici de a-l apăra pe Antonescu afirmînd că era un ofițer cinstit și nu-i păta pe agenții săi, Iosif Belous le-a numit ridicole.


"Este amuzant. Există ordinele sale, există o arhivă. Știți, a existat o inițiativă de restaurare a unei structuri arhitecturale la Chișinău - Turnul Antonescu. Și nu ne vom opune. Dar ne-ar plăcea ca pe turn să fie imprimate textele ordinelor lui Antonescu de a distruge evreii, astfel încît acestea să fie vizibile și ușor de citit. Poftim, sîntem de acord", a spus el.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load