Operațiunea „Autobuz”, la final: peste 700 de contravenţii aplicate în două săptămîni

Operațiunea „Autobuz”, la final: peste 700 de contravenţii aplicate în două săptămîni

Operațiunea „Autobuz”, lansată la sfîrşitul lunii trecute de Inspectoratul Naţional de Patrulare, a ajuns la final, informează Noi.md. 


Astfel, pe parcursul a două săptămîni, 40 de conducători de întreprinderi au primit prescripții privind înlăturarea neajunsurilor depistate.  


Mai exact, în urma celor 55 de inspectări la întreprinderile auto antrenate în transportul de călători şi 94 de verificări a transportului înainte de ieșire la rută la compartimentul stării tehnice, au fost depistate 753 de contravenții.


Cele mai multe încălcări au fost depistate la exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice, încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, nerespectarea de către conducătorul auto a regulilor de circulație privind transportul persoanelor, precum și conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice.


Operațiunea „Autobuz” s-a desfăşurat în perioada 25 iunie – 6 iulie pe tot teritoriul țării, avînd scopul de a diminua numărul accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor antrenate în transportul public, de a contracara transportul ilicit de călători și a depista încălcările cerințelor legislației în vigoare cu privire la exploatarea transportului de pasageri.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load