X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

O universitate din R. Moldova, în topul celor mai bune din lume

9 iun. 23:00   Societate
7568 0

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a fost inclusă printre cele mai bune universități din lume în luna iunie curent conform prestigiosului clasament RUR World University Rankings.

Potrivit unui comunicat emis de conducerea UTM, instituția s-a clasat pe locul 921, obținînd un scor de 34.551, în urma evaluării dintr-un total de peste 1.200 de instituții de învățămînt superior de top din lume. Universitățile incluse în clasamentul RUR au fost evaluate în funcție de 20 de indicatori.

Indicatorii fiecărui domeniu includ pregătirea și reputația internațională a cadrelor didactice, numărul de citări ale publicațiilor personalului didactic și de cercetare, reputația internațională a cercetărilor realizate în universități, numărul de studenți și de membri ai personalului administrativ care beneficiază de stagii internaționale, precum și veniturile instituționale pentru personalul academic sau pentru studenți.

Astfel, UTM se remarcă atît prin poziționarea în topul mondial, cît și prin numeroasele sale colaborări internaționale și proiecte de anvergură. Parteneriatele strategice cu universități și instituții de cercetare de renume din întreaga lume facilitează schimbul de cunoștințe, inovația și dezvoltarea comună a proiectelor educaționale și de cercetare, iar parteneriatele internaționale și proiectele comune contribuie la dezvoltarea comunității locale și la creșterea prestigiului educației superioare din Republica Moldova”, se arată în aceeași notă informativă.

7
2
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав