X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Fuziunea USM-UTM pe pauză: Senatul USM cere garanții

28 mai. 23:13   Societate
7944 0

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a anunțat amînarea temporară a negocierilor privind fuziunea cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), decizie motivată de neclaritățile legate de finanțarea adecvată a viitoarei entități universitare, transmite Noi.md

Conducerea și Senatul USM au subliniat necesitatea obținerii unor garanții ferme din partea Guvernului înainte de a avansa cu planurile de fuziune.

"Este esențial să avem garanții și angajamente ferme din partea autorităților guvernamentale privind finanțarea adecvată. Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu stabil și predictibil pentru comunitatea noastră academică", scrie în declarație instituției.

Potrivit unui comunicat al USM, decizia vine după o întîlnire recentă a Consiliului Rectorilor cu Prim-Ministrul și Ministrul Educației și Cercetării, desfășurată pe 30 aprilie 2024, unde nu s-au primit răspunsuri satisfăcătoare la preocupările ridicate de universități. "Este imperios să fie asigurate garanții și angajamente ferme din partea autorităților guvernamentale privind finanțarea adecvată a universităților. Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu stabil și predictibil pentru studenți, personalul academic și administrativ, evitînd orice perturbări cauzate de incertitudinea financiară. Vom continua dialogul cu autoritățile statului în vederea demarării și finalizării corecte a procesului de fuziune a USM și UTM", anunță USM.

Universitățile implicat în negocieri promit să continue dialogul cu autoritățile în vederea clarificării acestor aspecte.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав